Alpin skidåkning
för elit och nybörjare

I Klövsjöfjäll finns förutsättningar för skidåkning i världsklass. Tillsammans med Storhogna erbjuder vi ett sammankopplat skidsystem med pister för alla nivåer, från de vassaste alpinisterna till nybörjaren. Här finns en lång tradition av utförsåkning som stammar från 1930-talet, vilket gör Klövsjö till en av de absolut äldsta skidorterna i Sverige som har utvecklats med och för våra skidåkare. Med ett SkiPass från SkiStar får du tillgång till Vemdalens alla skidområden med totalt 35 liftar och 58 nedfarter.

De svarta pisterna håller absolut elitnivå och det är de som sedan länge gett Klövsjö epitetet ”Skidåkarnas skidort”. Svartåshanget, Storslalom och Supersvängen ger även de mest erfarna skidåkarna en utmaning. I bland kan man även se landslaget träna här.

Längst ner i skidområdet finns utrymme för familjeskidåkningen med ett stort barnområde som har knappliftar och snälla nybörjarpister, värmestuga, barnhörna och soliga grillplatser. Högst upp på toppen ligger flera gröna och blå backar med solgropsliv. Dit kan du ta Klövsjö Express både upp och ner. Härifrån går även liften över till andra sidan fjället med ännu mer skönt familjeskidliv i Storhognas blåröda pister.

När Klövsjös 14 liftar och 21 nedfarter är avklarade har du Vemdalsskalet och Björnrikes skidområden inom 20 minuter. Samma liftkort gäller utan extrakostnader.

Skidskola, SkiPass och skidhyra

Behöver du boka skidskola eller köpa SkiPass gör du det hos SkiStar.

Hos Klövsjö Sportshop kan du hyra all skidutrustning inför din vistelse.

Kontakta oss

Adress: Katrinavägen 21A, 845 97 Klövsjö

Tel: 0682 – 41 31 00

Mail: info@klovsjofjall.se

Org.nr.556190-9598

© 2022 Klövsjöfjäll AB

Om Klövsjöfjäll

Bo bekvämt på nya hotell i Klövsjöfjäll, Vemdalen. Välj mellan moderna hotellrum och lägenheter med självhushåll. Välkommen att boka en konferens utöver det vanliga oavsett årstid och att besöka vårt spa med panoramavy och vår högklassiga restaurang. Skidåkning i backar och spår väntar precis utanför hotellet och på sommaren kan du spela golf, vandra i fjällen eller fiska. Upplev Klövsjöfjäll året runt!

Hur vi hanterar personuppgifter ›

Våra bokningsvillkor

Samarbetpartners

SkiStar Vemdalen
skistar.com

Klövsjö Äventyr och konferens
aventyrokonferens.se

Destination Vemdalen
vemdalen.se

Snötåget
res.inlandsbanan.se

Klövsjö Vemdalens Golfklubb
kvgk.se